Atriyal Fibrilasyon

Coumadin nedir? Coumadin antikoagulandır. İçindeki aktif madde olarak "warfarin sodyum" bulunur. Anti “karşıt” demektir, koagulan ise “pıhtılaştıran” anlamındadır. Antikoagulan, kan damarlarında kan pıhtılarının oluşumunu önleyen anlamında kullanılır.
Atriyal Fibrilasyonlu Hastalarda Yapılması Gereken Testler Atriyal fibrilasyon için tetkik yaptırmadan önce hastanın atriyal fibrilasyonu olduğundan emin olunmalıdır. Ritm bozukluğu varken çekilecek olan bir EKG (elektrogram) ile AF kolaylıkla anlaşılabilir. Aralıklı atakları olan hastalarda uzun süreli elektrokardiyografik kayıt imkanı sağlayan ve Holter (uzun süreli ambulatuar elektrokarfiyografik izlem) ya da olay kaydedici (event recorder) adı verilen cihazlar yararlı olabilir. Kesin tanı…
Atriyal Fibrilasyonun Riskleri Nelerdir? Atriyal fibrilasyondaki en büyük risk inmedir (felç). Bu ritm bozukluğu sırasında kalpte atriyum (kulakçık) adını verdiğimiz odacıklarda düzenli bir kasılma yoktur . Kan, bu odacıkta nispeten hareketsiz olarak durur. Kalbin hareketsiz kalması kanın pıhtılaşmasına ve kanın şekilli elemanlarının birbirine yapışmasına neden olur. Bu şekilde bir pıhtı oluşur. Bu pıhtı hayati organları özellikle beyni besleyen damarlara gidip…
AF Kimlerde görülür? Hipertansiyon: Atriyal fibrilasyonun en sık rastlanan nedenlerinin başında yüksek tansiyon gelir. Uzun yıllar süren yüksek tansiyon kalp kasının kalınlaşmasına ve esnekliğinin azalmasına yol açar. Böylece, atriyal fibrilasyon için zemin hazırlanmış olur.
“Atriyal” demek, kulakçık dediğimiz kalbin üst odaları olan atriyumlardan kaynaklanan demektir. Fibrilasyon ise titreşimdir. Dolayısıyla “atriyal fibrilasyon” kalbin üst odalarının kasılma yerine titreştiği anlamına gelir. Bu ritm bozukluğunda, atriyumların içinde aynı anda çok sayıda elektriksel aktivite farklı yönlere doğru hareket ederek tamamen düzensiz ve çok hızlı uyarılara neden olur. Bunun sonucunda atriyumların her noktasında çok hızlı ve düzensiz kasılmalar olur.…