Ritim Bozuklukları

İLAÇ İLE TEDAVİ ritm bozukluğunda tedavi şeklinize doktorunuz ile birlikte, ritm bozukluğunun türüne, sizde yarattığı şikayetin boyutuna ve olası başka nedenlerin olup olmamasına göre karar veriniz. temelde kullanılan ilaçlar iki gruba ayrılır beta blokerler BELOC SANELOC CONCOR PROBLOK VASOXEN TENSINOR DILATREND CORONIS......VB KALP UYARI AZALTICI İLAÇLAR kalsiyum kanal blokerler İSOPTİN DİLTİZEM TARKA......VB KALP UYARI AZALTICI İLAÇLAR ayrıca daha ciddi ritm…
Ritm Bozukluğu Nedir? Ritim bozukluğu kalp ritminin düzensizleşmesi, yani anormal kalp ritmidir. Aritmi, kalpte görülen ritim bozukluklarının genel adıdır. Kalp ritminin normalin dışında olmasına aritmi denir. Normal kalp ritminin hızı 60–100 atım/dakikadır. Kalbin bu ritmini sağlayan elektriksel aktivite kalp içinde özelleşmiş ileti yolları sayesinde kalbin gerekli bölgelerine ilerler. Normal kalp atımını başlatan uyarı çıkış noktası sağ kulakçıkta bulunan sinüs düğümüdür.…
TAŞİKARDİNİN SEBEPLERİ NELERDİR? Taşikardi herhangi bir hastalığa veya sebebe bağlı olarak ortaya çıkabildiği gibi doğrudan sadece kalple ilgili olarak da ortaya çıkabilir. Vücudun kan ve oksijen gereksiniminin arttığı egzersiz durumunda kalp normal olarak hızlanır. Hatta vücutta yine kan ve oksijen gereksinimini arttıran korku, kansızlık, ateş (Ateşin 1°C artması kalbin dakikadaki hızını 20 artırır), guatr bezinin aşırı çalışması gibi hastalıklar nedeni…
Çarpıntı dâhiliye ve kardiyoloji polikliniklerine başvuran hastalardaki şikâyetlerin başında gelmektedir ve başvuran hastaların yüzde 10-35’ni oluşturmaktadır. Genellikle altta yatan sebep iyi olsa da çok nadir olarak yaşamı tehdit eden ritim bozukluğundan kaynaklanabilir. Çarpıntı hasta tarafından değişik şekillerde ifade edilebilir. Kalp çarpıntısı, kalbin hızlı, güçlü ya da düzensiz çalışması olarak adlandırılabilir. Tıp dilinde taşikardi, kalbin hızlı (dakikada 100’ün üstünde) atması, aritmi…