Balon Stent

Balon İşleminin Kısa Dönem Riskleri Nelerdir? Her girişimsel işlemin belli oranda bir riski vardır. Balon işleminin istenmeyen olay veya sonuç riski düşüktür. Genel olarak bahsedecek olursak; balon işlemi risksiz bir uygulama olmayıp, uygun hastalarda faydalı bir girişimdir. Bu işlemlere bağlı ölüm oranı ise yüzde 0.1'dir (BİN İŞLEMDE BİR) (Kalp bypass ameliyatlarında ise ölüm oranı yüzde 1-2 arasındadır).
Stent İşlemi Nedir? Balon tedavisinde karşılaşılan bazı zorlukları gidermek ve açılan damarda daha iyi bir kan akımı sağlamak için çoğunlukla paslanmaz çelikten yapılan stentler (çelik tel kafes) geliştirilmiş ve 90’lı yıllardan itibaren yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. Stent, balon işlemi ile açılan damarın tekrar daralma ihtimalini azaltsın diye damar duvarına takılan ve çok ince metalik tellerden yapılan silindirik bir kafes olarakta…
Balon İşlemi Nedir? Balon ile genişletme işlemi kalp damarlarında görülen darlık ve tıkanıklıkların açılması ve dolayısı ile kalbin gereksinimi olan kan akımının rahat sağlanması amacıyla darlık bölgesinin mekanik olarak genişletilmesidir. Halk arasında balon patlatıldı diye bilinen işlem aslında daralmış damar bölgesinde balonun şişirilip indirilmesi yardımıyla daralmış bölgenin genişletilmesidir.